MENY
VEGAN
Vitlöksstekt focaccia toast
Med lättrökt vegansk skagenröra, tångkaviar och citronpärlor
Frasig blomkål från Källsprångsgård
Med tryffeldoftande brynt veganskt smör & lokala sommarörter
Rödbetsråraka
Med sommarkantareller från Bergslagen & färskriven veganparmesan
Kåldolmar av Savoykål
Fylld av balj & skogschampinjoner från Hallsberg. Serveras med buljong, teriyakiglaze samt rårörda lingon
Färska högsommar hallon
Med limoncello & salt lakritskola
HÅLLBAR NJUTNING
Bruschetta
Med Karintorpstomater, burrata, maskrossirap & basilikasnö
Frasig blomkål från Källsprångsgård
Med tryffeldoftande brynt veganskt smör & lokala sommarörter
Brynt smörstekt fjällrödingfilé
Med champagne doftande salsa ninon, färskpotatis från Mellösa & purjofras
Björkkolsgrillad oxfilé
Från gårdsinitiativet ”klimatpositivt” med örtdoftande pommes anna sherrysås & brynt smörmousse
Gro´s "Pavlova" Italiensk maräng, pistagegelato, flädercurd, jordgubbar & vaniljgrädde
+ Dryckespaket
SMÅRÄTTER
Vitlöksstekt focaccia toast (Vegan)
Med lättrökt vegansk skagenröra, tångkaviar och citronpärlor
Frasig blomkål från Källsprångsgård (Vegan)
Med tryffeldoftande brynt veganskt smör & lokala sommarörter
Rödbetsråraka (Vegan)
Med sommarkantareller från Bergslagen & färskriven veganparmesan
Vitlöksgrillad "crostino" (Lakto-ovo)
Med smörstekta kantareller från Bergslagen & Gammelknasflarn
Bruschetta (Lakto-ovo)
Med Karintorpstomater, burrata, maskrossirap & basilikasnö
Bresaola tub från Norrland (Klimatsmart)
Fylld med Mackmyra doftande cheddarcremé, rostade cashewnötter & basilikasnö
VARMRÄTTER
Matbarens Moule frites (Klimatsmart)
Vinångande ekologiska färska blåmusslor serveras med krämig basilika doftande musselfond, frasiga green fries från Hässleholm samt aioli
Brynt smörstekt fjällröding (Klimatsmart)
Med champagne doftande salsa ninon, färskpotatis från Mellösa & purjofras
Björkkolsgrillad oxfilé (Klimatsmart)
Från gårdsinitiativet ”klimatpositivt” med örtdoftande pommes anna sherrysås & brynt smörmousse
Gro´s gnocchi (Klimatsmart alt. lakto-ovo)
Med Bredsjöblå, solrospesto & semibakade Karintorpstomater
Kåldolmar av Savoykål (Vegan)
Fylld av balj & skogschampinjoner från Hallsberg. Serveras med buljong, teriyakiglaze samt rårörda lingon
Pepparstekt norrlänsk kalvrenfilé (Klimatsmart)
Med grillad spetskål från Källsprång, salsa verde & sommarprimörer
EFTERGOTT
Färska högsommar hallon (Vegan)
Med limoncellosorbet & salt lakritskola
Chokladtryffel smaksatt med havssalt (lakto-ovo)
Gro´s "Pavlova" (Lakto-ovo)
Italiensk maräng, pistagegelato, flädercurd, jordgubbar & vaniljgrädde