MENY
VEGAN
Tartar på betor från Källsprång*
Serveras med örtmayo, picklad lök, hasselnötter och rödbetschips
Halstrad kungsmussling
”Kejsarhatt” serveras med puré av rostad jordärtskocka och gotländsk tryffelsnö
Kantarelltoast
Serveras med vitlökstekt surdegsbröd, krämiga trattkantareller samt grönkål
Frasig marinerad kronärtskocka
Serveras med Karl-Johan mayo, semibakade tomater från Karintorps samt rotfruktschips
Iscider inkokt päron "Alexander Lukas"
Serveras med saffrandoftande vitchokladsås och vitpersikosorbet
LAKTO-OVO
Herr tomat från Karintorps
Snällbakad bifftomat serveras med stracciatella från Frägsta samt basilikagrädde
Rödbetsrösti
Serveras med tryffeldoftande getost, valnötter samt vinterpäron
Frasig Pommes anna
Serveras med ostkräm, picklad kålrabbi och färskriven Efterglöd
Rosmarinbakad spetskål
Serveras med örtig färskost, bakade babytomater från Karintorps, smörskum & saltrostade mandlar
Kanelmandelgateau
Gjord på Aliceäpplen serveras med Gro´s kardemummaglass samt ljum saltkolasås
+ Dryckespaket
SMÅRÄTTER
Tartar på betor från Källsprång (Vegan)
Serveras med örtmayo, picklad lök, hasselnötter och rödbetschips
Herr tomat från Karintorps (Lakto-ovo)
Snällbakad bifftomat serveras med stracciatella från Frägsta samt basilikagrädde
Kantarelltoast (Vegan)
Serveras med vitlökstekt surdegsbröd, krämiga trattkantareller samt grönkål
Frasig Pommes anna (Lakto-ovo)
Serveras med ostkräm, picklad kålrabbi och färskriven Efterglöd
Rödbetsrösti (Lakto-ovo)
Serveras med tryffeldoftande getost, valnötter samt vinterpäron
Halstrad kungsmussling (Vegan)
”Kejsarhatt” serveras med puré av rostad jordärtskocka och gotländsk tryffelsnö
Tagliata av kalvrenfilé (Klimatsmart)
Serveras med salsa verde samt Gotlandstryffeldoftande chips av jordärtskocka
Vänern löjrom (Klimatsmart)
Serveras med mandelpotatiscremé, rödbetspicklad scharlottenlök och frasig potatis Julienne
VARMRÄTTER
Frasig marinerad kronärtskocka (Vegan)
Serveras med Karl-Johan mayo, semibakade tomater från Karintorps samt rotfruktschips
Matbarens Moule frites (Klimatsmart)
Ekologiska färska blåmusslor serveras med krämig musselfond, frasiga fries samt aioli
Hjälmargös (Smakrika Örebro län)
Serveras med örtslungad cocktailpotatis, vintergrönt, smörskum samt vildbasilikaolja
Oxfilé (Klimatsmart)
Från gårdsinitiativet ”klimatpositivt” serveras med pommes anna, beamousse, portvinssås samt rostad babymorot
Gnocchi (lakto-ovo)
Serveras med krämig salsa av trattkantareller, örtpesto, friterad potatis samt Västerbotten
Rosmarinbakad spetskål (Lakto-ovo)
Serveras med örtig färskost, bakade babytomater från Karintorps, smörskum & saltrostade mandlar
EFTERGOTT
Iscider inkokt päron "Alexander Lukas" (Vegan)
Serveras med saffrandoftande vitchokladsås och vitpersikosorbet
Chokladtryffel smaksatt med havssalt (lakto-ovo)
Kanelmandelgateau (Lakto-ovo)
Gjord på Aliceäpplen serveras med Gro´s kardemummaglass och ljum saltkolasås
”Linnéa” ost från Jürss Mejeri
Serveras med hjortronmarmelad