MENY
VEGETARISK
Vitlöksstekt focaccia toast
Med lättrökt vegansk skagenröra, tångkaviar och citronpärlor
Rosmarinrostad brysselkål
Med vegansk parmesansnö och kanderade valnötter från Väversunda bärordling
Björkkolsgrillad kejsarhatt
På en bädd av jordärtskockspuré & rostad rapssnö
Rosmarinbakad spetskål
Serveras med örtig färskost, bakade babytomater, sesam-mayo & saltrostade mandlar
Iscider inkokt päron "Alexander Lukas"
Serveras med saffrandoftande vitchokladsås och vitpersikosorbet
HÅLLBARNJUTNING
Vänern löjrom
Med mandelpotatiskräm, rödbetspicklad scharlottenlök & frasig potatis Julienne
Rosmarinrostad brysselkål
Med vegansk parmesansnö och kanderade valnötter från Väversunda bärordling
Hjälmargös (Smakrika Örebro Län)
Serveras med örtslungad coctailpotatis, vintergrönt, smörskum samt vildbasilikaolja
Oxfilé
Från gårdsinitiativet ”klimatpositivt” serveras med pommes anna, beamousse, portvinssås samt rostad babymorot
Kanelmandelgateau
Gjord på Aliceäpplen serveras med Gro´s kardemummaglass samt ljum saltkolasås
+ Dryckespaket
SMÅRÄTTER
Vitlöksstekt focaccia toast (Vegan)
Med lättrökt vegansk skagenröra, tångkaviar och citronpärlor
Rosmarinrostad brysselkål (Vegan)
Med vegansk parmesansnö & kanderade valnötter från Väversunda bärodling
Björkkolsgrillad kungsmussling (Vegan)
”Kejsarhatt” serveras med puré av rostad jordärtskocka och rostad rapssnö
Tagliata av kalvrenfilé (Klimatsmart)
Serveras med salsa verde samt Gotlandstryffeldoftande chips av jordärtskocka
Vänern löjrom (Klimatsmart)
Serveras med mandelpotatiscremé, rödbetspicklad scharlottenlök och frasig potatis Julienne
VARMRÄTTER
Matbarens Moule frites (Klimatsmart)
Ekologiska färska blåmusslor serveras med krämig musselfond, frasiga fries samt aioli
Hjälmargös (Smakrika Örebro län)
Serveras med örtslungad cocktailpotatis, vintergrönt, smörskum samt vildbasilikaolja
Oxfilé (Klimatsmart)
Från gårdsinitiativet ”klimatpositivt” serveras med pommes anna, beamousse, portvinssås samt rostad babymorot
Gnocchi (Lakto-ovo)
Serveras med krämig salsa av trattkantareller, örtpesto, friterad potatis samt Västerbotten
Rosmarinbakad spetskål (Vegan)
Serveras med örtig färskost, bakade babytomater, sesam-mayo & saltrostade mandlar
EFTERGOTT
Iscider inkokt päron "Alexander Lukas" (Vegan)
Serveras med saffrandoftande vitchokladsås och vitpersikosorbet
Chokladtryffel smaksatt med havssalt (lakto-ovo)
Kanelmandelgateau (Lakto-ovo)
Gjord på Aliceäpplen serveras med Gro´s kardemummaglass och ljum saltkolasås
”Linnéa” ost från Jürss Mejeri
Serveras med hjortronmarmelad