MENY
VEGAN
Vitlöksstekt focaccia toast
Med lättrökt vegansk skagenröra, tångkaviar och citronpärlor
Rosmarinrostad brysselkål
Med vegansk parmesansnö och kanderade valnötter från Väversunda bärordling
Björkkolsgrillad kejsarhatt
På en bädd av jordärtskockspuré & rostad rapssnö
Kåldolmar av Savoykål
Fylld av balj & skogschampinjoner från Hallsberg. Serveras med buljong, teriyakiglaze samt rårörda lingon
Muscovado rostade vårrabarber från Skåne med vildhallonsorbet, drömsmul & kolasås
HÅLLBAR NJUTNING
Grillad färsk vit sparris
Med hollandaise toppad med löjrom, rågchips & fermenterad citron
Rosmarinrostad brysselkål
Med vegansk parmesansnö och kanderade valnötter från Väversunda bärordling
Brynt smörstekt fjällrödingfilé
Med champagne doftande salsa ninon & purjofras
Björkkolsgrillad oxfilé
Från gårdsinitiativet ”klimatpositivt” med vårörtsdoftande pommes anna sherrysås & ramslöksmousse
Crema Catalana med gelato av choklad från Malmö chokladfabrik
+ Dryckespaket
SMÅRÄTTER
Vitlöksstekt focaccia toast (Vegan)
Med lättrökt vegansk skagenröra, tångkaviar och citronpärlor
Rosmarinrostad brysselkål (Vegan)
Med vegansk parmesansnö & kanderade valnötter från Väversunda bärodling
Björkkolsgrillad kungsmussling (Vegan)
”Kejsarhatt” serveras med puré av rostad jordärtskocka och rostad rapssnö
Tagliata av kalvrenfilé (Klimatsmart)
Serveras med salsa verde samt Gotlandstryffeldoftande chips av jordärtskocka
Grillad färsk vit sparris (Klimatsmart)
Med hollandaise toppad med löjrom, rågchips & fermenterad citron
VARMRÄTTER
Matbarens Moule frites (Klimatsmart)
Ekologiska färska blåmusslor serveras med krämig musselfond, frasiga fries samt aioli
Brynt smörstekt fjällröding (Klimatsmart)
Med champagne doftande salsa ninon & purjofras
Björkkolsgrillad oxfilé (Klimatsmart)
Från gårdsinitiativet ”klimatpositivt” med vårörtsdoftande pommes anna sherrysås & ramslöksmousse
Gro´s egna saffrans gnocchi (Klimatsmart alt. lakto-ovo)
Med Bredsjöblå, solrospesto & coppakrisp från Sörmland. Går att få utan coppakrisp då blir gnocchin lakto-ovo
Kåldolmar av Savoykål (Vegan)
Fylld av balj & skogschampinjoner från Hallsberg. Serveras med buljong, teriyakiglaze samt rårörda lingon
Barolobrässerad svensk oxkind (Klimatsmart)
Med potatispuré doftande av Gotlandstryffel & gulbetsblommor
EFTERGOTT
Muscovado rostad vårrabarber (Vegan)
Från Skåne med vildhallonsorbet, drömsmul & kolasås
Chokladtryffel smaksatt med havssalt (lakto-ovo)
Crema Catalana (Lakto-ovo)
Med gelato av choklad från Malmö chokladfabrik